Wat geweldig dat je op wintersport gaat! Dit is de perfecte gelegenheid om te ontspannen en te genieten van de adembenemende, witte bergen. Wintersport is een actieve vakantie die ervoor zorgt dat je veel in beweging bent, wat zeer gunstig is voor je gezondheid.

Interessant genoeg kan skiën een aanzienlijke hoeveelheid calorieën verbranden, mogelijk tot wel 400 kcal per uur. Misschien een goede reden om net dat beetje extra tijd op de piste door te brengen?

Na een dag vol activiteiten vind je vaak de rust om op tijd naar bed te gaan en sta je de volgende ochtend vroeg weer fris op. De fysieke inspanningen zorgen ervoor dat je waarschijnlijk dieper en beter slaapt, waardoor je dagritme tijdens de vakantie goed behouden blijft. Dit maakt het makkelijker om na de vakantie de draad van het dagelijks leven weer op te pakken.

Echter, zoals bij elke vakantie, zijn er altijd verleidingen. Voorkom dat je in het ‘alles of niets’-principe vervalt, zoals: “Ik heb vandaag zo actief geskied, nu verdien ik wel een extra grote schnitzel!” Hoewel het zeker af en toe mag, kan dit patroon over de gehele week de voordelen van het skiën tenietdoen.

Onthoud dat een moment van zwakte geen slechte dag betekent. Probeer je eetmomenten te beheren en hervat zo snel mogelijk je normale dagritme. Maak ook gebruik van nuttige tips om gezond te blijven tijdens je wintersportvakantie.

En bovenal, vergeet niet te genieten van elke seconde van je wintersportvakantie!

Hou het realistisch en ga niet voor afvallen, want stabiliseren is al een kunst op zich. Accepteer dat er misschien wat schade zal zijn, maar laat dat je vakantieplezier niet bederven. Ga niet direct op de weegschaal staan als je thuiskomt, want hoogstwaarschijnlijk houd je ook vocht vast. Dat is als duwen op een blauwe plek – het wordt alleen maar pijnlijker. Hierdoor faal je, baal je en dat kan zelfs leiden tot slechte functioneringsgesprekken.

Wanneer je ook maar even denkt dat alles er niet meer toe doet, bedenk dan dat dat onzin is. Geef jezelf toestemming om te genieten van verwennerijen tijdens je vakantie, maar neem soms even je favoriete reepje van PS. Pak ergens winst waar je schade beperkt blijft. Ja, je komt misschien wat aan, maar hou het realistisch en focus op het genieten van je welverdiende vakantie.

Wil je meer handige tips voor een gezonde wintersportvakantie?

Download dan hier de bijlage met waardevolle adviezen