Fase

Iedereen weet dat vette vis eten gezond is. Dit komt omdat vette vis rijk is aan meervoudig onverzadigde vetzuren. De meervoudige onverzadigde vetzuren uit vette vis staan ook wel bekend als ‘’omega vetzuren’’, welke goed zijn voor hart- en bloedvaten. Het heeft namelijk een gunstige werking op de cholesterolverhouding in je lichaam. Vis verhoogd namelijk het HDL cholesterol, oftewel het goede cholesterol. De volgende vuistregel omtrent de twee soorten cholesterol kan gehanteerd worden: HDL wil je zo Hoog mogelijk hebben. LDL wil je zo Laag mogelijk hebben.

Ingrediënten

  • 1 zalmfilet
  • 25 g prei, in ringen
  • 25 g courgette, in blokjes
  • 100 g tomaat, in partjes
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 2 el droge witte wijn
  • 1 el olie
  • 1 tl citroensap
  • 1 el dille, gehakt
  • Peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Dep de vis droog met keukenrol en leg een stuk aluminiumfolie klaar. Leg de groenten en knoflook in het midden van het stuk aluminiumfolie, leg daarop de zalmfilet. Bestrooi de vis met peper en dille (naar smaak).

Vouw het aluminiumfolie bijna dicht en druppel dan de wijn, olie en het citroensap erin. Nu kun je het pakketje helemaal dichtvouwen, zodat er geen lucht meer bij kan. Plaats het 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
Open het pakketje pas op het bord, dan komt de heerlijke geur je tegemoet.

Tip! Het vispakketje kan ook met andere vissoorten gemaakt worden, bijvoorbeeld met Pangasiusfilet zoals op de foto’s hiernaast te zien is.