Verleidelijke Momenten: Slimme BBQ-Tips binnen het PS Food & Lifestyle-programma

Verleidelijke momenten ontstaan tijdens de barbecue, vooral wanneer de geurige stokbroodjes klaarstaan, terwijl het vlees of de vis nog op de grill ligt. Maar maak je geen zorgen, want met enkele slimme tips kun je nog steeds genieten van deze gezellige gelegenheden binnen het PS Food & Lifestyle-programma.

Voorbereiding is Key:

Voordat je aan de barbecue begint, zorg ervoor dat je al wat te knabbelen hebt. Denk aan gezonde opties zoals olijfjes, komkommer, of de heerlijke PS toastjes met kruidenboter. Zo voorkom je dat je hongerig wordt terwijl het vlees of de vis nog niet bereid is.

Eet Vooraf:

Zorg ervoor dat je voldoende hebt gegeten voordat je naar de barbecue gaat of voordat je begint met grillen. Een kleine maaltijd met eiwitten en groenten verzadigt je en helpt voorkomen dat je te veel ongezonde snacks eet.

Matig Alcoholgebruik:

Als je in ketose wilt blijven, beperk dan je alcoholinname. Kies bijvoorbeeld voor maximaal één glas witte wijn, champagne of prosecco. Alcohol kan de ketose verstoren, dus geniet met mate.

Ga voor Salades:

Maak een heerlijke salade als bijgerecht. Gebruik de smakelijke PS mosterd-honingdressing voor extra smaak. Of creëer een huzarensalade met bloemkoolrijst voor een koolhydraatarme optie.

Verrassende Bijdrage:

Als je bij iemand anders gaat barbecueën, neem dan een heerlijke salade of bloemkoolrijstsalade mee als verrassing. Dit is attent en slim, want je kunt er zelf ook van genieten en bijdragen aan een gezondere tafel.

Geniet van Vlees of Vis:

Binnen het PS Food & Lifestyle-programma kun je tijdens een barbecue wat meer vlees of vis eten dan je dagelijks zou doen. Dit is geen probleem zolang je niet te veel koolhydraten binnenkrijgt en binnen ketose blijft.

Ik heb hier enkele leuke recepten en aanvullende tips die je kunt vinden in de bijlage. Deze recepten en adviezen zullen je helpen om moeiteloos en genietend van elke BBQ-ervaring te genieten, terwijl je trouw blijft aan je PS Food & Lifestyle-doelen.

Bekijk E-book Barbecue tips