In augustus 2022 besloot ik een keerpunt te maken in mijn leven. Op 54-jarige leeftijd, midden in de overgang en met een drukke baan, woog ik 70,6 kg! Dit gewicht maakte dat ik me niet lekker in mijn vel zat en dat mijn favoriete kleding me niet meer paste. Ondanks dat ik dacht goed bezig te zijn met mijn voeding en gezondheid, liet de realiteit iets anders zien.

Het was op dat moment dat ik besloot te starten met PS. food & lifestyle en ik terecht kwam bij Annemarie Weijens in Woerden. De belangrijkste reden voor deze keuze was het starterspakket, dat als een “voorgekauwd” plan, perfect voor iemand zoals ik uitkwam die worstelde met maagproblemen en behoefte had aan een eenvoudige, duidelijke richtlijn.

De resultaten waren verbluffend. Binnen zes maanden verloor ik ongeveer 15 kg. Het meest verrassende voor mij was dat ik het programma niet als zwaar ervoer. Dankzij de continue steun, de wekelijkse consulten en tips via WhatsApp van Annemarie was het traject verrassend eenvoudig te volgen. Het simpele schema, dat me bevrijdde van het constant moeten tellen van calorieën, paste naadloos in mijn dagelijks leven.

Deze steun speelde een cruciale rol in mijn reis, vooral op momenten dat ik te maken had met valkuilen zoals etentjes, feestdagen, ziekte of vakanties. Maar met de geleerde lessen, waaronder het belang van regelmatige beweging en veel drinken, kon ik deze uitdagingen overwinnen. Nu voel ik me “fijn op de rit”. Ik heb niet alleen mijn streefgewicht bereikt, maar ook een nieuwe levensstijl aangenomen die ik nog steeds met enthousiasme volg. Mijn favoriete PS. food & lifestyle gerechten, zoals de pittige tomatensoep en zalm met asperges en gepofte tomaatjes zijn niet alleen bij mij, maar ook bij mijn gezin geliefd. Daarnaast heb ik zelfs mijn zus kunnen aansteken met mijn enthousiasme voor gezond eten, om ook deel te nemen aan het programma van PS. food & lifestyle. Ik ben dan ook supertrots hoe zij haar pad momenteel bewandeld.

Het behouden van mijn gewicht na het bereiken van mijn doel is een reis op zich geweest. Nu, anderhalf jaar later ben ik nog steeds bezig met het vinden van het gewicht dat echt bij me past. Met de kennis dat ik een marge heb waarbinnen ik kan werken, weet ik wanneer ik strenger moet zijn als ik daarbuiten ga! Ik ben ervan overtuigd dat ik op gewicht zal blijven, gewapend met de kennis en gewoontes die ik tijdens dit programma heb opgedaan.

Aan anderen die hun eigen reis naar een gezonder leven beginnen, zou ik willen zeggen: zoek naar regelmaat in je leven, maar weet dat het oké is om af en toe ‘uit te glijden’. Wat PS. food & lifestyle voor mij heeft betekend, gaat verder dan gewichtsverlies; het heeft mij en mijn gezin een nieuwe, gezonde levensstijl gebracht die ik met trots blijf voortzetten.