Fase

Shakshouka is een heerlijke eenpansmaaltijd met eieren gepocheerd in een saus van tomaten en heerlijke specerijen. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Tunesie

Ingrediënten (1 portie’s)

  • 2 eieren
  • 50 gram groene paprika
  • 150 gram gepelde tomaten
  • 1/4 rode ui
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1/2 theelepel komijnzaadjes
  • 1/2 takje tijm, blaadjes gerist
  • 1 handje verse basilicum
  • Snufje cayennepeper
  • Peper en

Bereidingswijze:

Verhit de pan zonder olie op hoog vuur en rooster de komijnzaadjes. Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak de ui en de knoflook 1-2 minuten. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee. Doe vervolgens de tomaten erbij en laat de saus even indikken. Maak twee kuiltjes en breek in ieder kuiltje een ei. Laat 4-6 minuten stollen met de deksel op de pan op laag vuur. Bestrooi daarna met de tijm en garneer met de verse basilicum. Wil je het combineren met een PS Food & Lifestyle product zoals de Grissini oregano neem je 1 ei heeeeeeeerlijk