Fase

Ingrediënten

  • 1 zakje PS. food & lifestyle noodles
  • 40-50 g kipfilet
  • 100 g cherrytomaatjes
  • 50 g peultjes
  • 1 lente-ui
  • ½ rode peper
  • ½ teentje knoflook
  • 1 el Kikkoman sojasaus
  • ½ el sesamolie
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • Snuf gemberpoeder

Bereiding voor 1 persoon

Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in stukken, de lente-ui in ringetjes, hak de rode peper en knoflook fijn en halveer de cherrytomaatjes. Leg de kipfilet in een schaaltje en breng op smaak met de sojasaus, sesamolie, citroensap, knoflook, rode peper ️ en gemberpoeder. Laat minimaal 10 minuten marineren. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip tot de gewenste gaarheid.

Kook ondertussen de peultjes 5 minuten in ruim water. Haal de kip uit de pan en bak hierin de cherrytomaatjes en peultjes nog circa 5 minuten. Voeg de laatste minuut de kipfilet toe om nog even te verwarmen. Meng de noodles met de overgebleven teriyaki saus en schep op een bord. Verdeel de kipfilet en groenten hier overheen en garneer met de lente-ui.

Tip: Vanaf fase 2B lekker met wat sesamzaadjes.