Fase

Op zoek naar een smaakvolle en voedzame maaltijd die snel op tafel staat? Deze Mexicaanse rijst met tartaar en guacamole is precies wat je nodig hebt! Met een mix van heerlijke tomaten, knapperige paprika en romige avocado, biedt dit gerecht een explosie van smaken en texturen. De heerlijke combinatie van kruiden en specerijen brengt je smaakpapillen direct naar Mexico. Perfect voor een doordeweekse avond wanneer je iets lekkers en voedzaams wilt zonder uren in de keuken te staan. Dit recept is voor één persoon en binnen 20 minuten klaar. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 zakje PS. food & lifestyle sojarijst
  • 40-50 g rundertartaar
  • 100 g tomaat
  • 50 g groene paprika
  • ½ avocado
  • ¼ rode ui
  • 1 tl limoensap
  • ½ el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl gemalen komijnzaad
  • ½ tl uienpoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • Peper
  • Zout 

Bereidingswijze

Bereid de sojarijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaat in kleine blokjes, de paprika in stukjes en snipper de rode ui. Verhit de olijfolie in een pan, fruit ¾ van de rode ui en voeg de tartaar en gedroogde kruiden toe. Voeg wanneer de tartaar bijna gaar is de groene paprika en ¾ van de tomaat toe. Bak nog circa 5 minuten mee. Prak de avocado en meng met de overgebleven rode ui en tomaat. Besprenkel met het limoensap en breng op smaak met peper en zout. Serveer de sojarijst met de tartaar en guacamole.