Krullen van Passie
Fase
Ontdek de rijke smaken van Italië met Fusilli alla Amatriciana, een eenvoudig en snel recept dat in slechts 25 minuten klaar is. Perfect voor een snelle, smaakvolle maaltijd, combineert het hamblokjes, verse tomaten en een pikant vleugje rode peper, afgemaakt met verse basilicum. Ideaal voor een doordeweekse avond of een smaakvol solo-diner.
FUSILLI ALLA AMATRICIANA
- Tijd: 25 minuten
- Porties: 1 persoon
Ingrediënten
- 1 zakje PS. food & lifestyle fusilli
- 40-50 g hamblokjes (zie optie voor fase 2)
- 2 tomaten, in stukjes
- 1 sjalotje, gesnipperd
- ½ teentje knoflook, geperst
- ½ rode peper, zaadlijst verwijderd en fijngesneden
- 30 ml droge witte wijn
- 1 el tomatenpuree
- ½ el roomboter
- ½ el olijfolie
- 1 handje verse basilicum, fijngehakt
- Peper en zout naar smaak
OPTIONEEL: FASE 2
Vervang de hamblokjes door 90 g fetablokjes voor een vegetarische variant, of gebruik een combinatie van beide (houd de totale hoeveelheid vlees/kaas gelijk).
Bereidingswijze
Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de roomboter in een pan en fruit het sjalotje, de knoflook en de rode peper circa 1-2 minuten. Voeg de tomatenpuree, tomaten en de wijn toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 10-15 minuten op laag vuur sudderen.
Verhit de olijfolie in een andere pan en bak de hamblokjes (en/of fetablokjes) bruin.
Giet de fusilli af en voeg deze, samen met de hamblokjes (en/of fetablokjes), toe aan de tomatensaus. Garneer met de verse basilicum.