Het was juni 2023 en eindelijk kreeg ik de kans om met PS te beginnen. Voorheen kon ik mij een dergelijk dieet niet veroorloven, maar nu ben ik ontzettend blij dat ik er eindelijk aan begonnen ben. Mijn zus, Shirley, was me al voorgegaan en begon in 2022 met PS. Bij haar ging het allemaal erg snel, want binnen vier maanden bereikte ze haar streefgewicht. Om die reden was uiteraard ook ik, vastberaden om dit te bereiken. Haar kleding ziet er geweldig uit en ik kan niet anders dan zowel jaloers als trots zijn. Ze was echt mijn inspiratiebron.

Via Shirley ben ik in contact gekomen met haar coach, Annemarie, en ik moet zeggen dat we meteen een leuke klik hadden. Ik ben ontzettend blij en trots dat ik Annemarie als mijn coach heb. Ze heeft me uitstekend begeleid gedurende dit proces van afvallen. De reden waarom ik met PS. food & lifestyle ben begonnen, is omdat ik last had van overgewicht. Dit merkte ik aan mijn kleding en gezondheid.

De aanpassing aan de PS-producten en het regelmatige eten waren een uitdaging, maar al snel werd het een deel van mijn routine, geholpen door een wekker die me herinnerde aan mijn eetschema. Mijn reis verschilde echter van die van Shirley, door mijn traag werkende schildklier en mijn allergieën voor lactose en gluten. In het begin durfde ik niet alles van PS te eten, dat het soms best lastig maakte. Maar gaandeweg ging het steeds beter. De recepten die in de boeken staan en op de website te vinden zijn, zijn zo ontzettend lekker. Ik raak er snel verzadigd van en vreemd genoeg heb ik weinig tot geen last van een hongergevoel.

Desondanks wist ik ruim 14 kg te verliezen in zes maanden tijd, een prestatie waarvan ik zelf onder de indruk ben, gezien mijn specifieke uitdagingen. Het is begrijpelijk dat mensen verbaasd zijn over het snelle resultaat, aangezien het een aanzienlijk gewichtsverlies is. Het is inderdaad een uitdaging om de juiste boodschappen in huis te halen, vooral als je PS volgt. Het is altijd bemoedigend om te weten dat ik mijn passie heb gevonden en dat ik er voldoening uithaal. Ik blijf genieten van wat ik doe en laat deze positieve energie mij verder inspireren en motiveren.

Het voorgestructureerde programma van PS resulteerde erin dat ik bijna niet zelf hoef na te denken, geweldig! Voor mij is dit beter dan constant te hoeven tellen en rekenen. Mijn coach ondersteunt me in alles, zelfs bij het versterken van mijn spieren met leuke oefeningen. Zo stonden we bijvoorbeeld in haar salon de ‘James Bond houding’ te oefenen, met onze armen gestrekt. Het was hilarisch, maar het versterkte echt al mijn spieren. En dat allemaal terwijl we genoten van een kopje thee.

Nu, slanker dan ooit, voel ik me soms nog steeds onwennig in mijn nieuwe lichaam. Winkelen voor maten small en medium voelt als een droom die uitkomt, en passen voelt alsof ik een model ben. Het gaf me zo’n heerlijk gevoel, want het is lang geleden dat ik deze maten kon dragen. Het is geweldig om te zien hoe mijn kleding nu mooier aansluit, en hierin heeft PS veel voor me betekend. Bovendien, ben ik niet alleen slanker geworden, maar ook leniger.

Ik ben erin geslaagd om mijn valkuil goed te weerstaan, want alles wat PS aanbiedt is gewoonweg heerlijk. Als we een verjaardag hebben, neem ik mijn eigen reepje mee voor bij de koffie. Het gebakje is dan niet nodig. Nu ik verder ben gevorderd, neem ik slechts een heel klein stukje. En de volgende dag houd ik er rekening mee dat ik weer moet aanscherpen. Het zou zonde zijn om helemaal los te gaan. Annemarie heeft me verteld dat ik af en toe een dagje mag genieten, maar daarna wel weer de teugels moet aantrekken. Zo is het leven, in balans blijven. Mijn grootste eyeopener was het besef van de kracht van eiwitten voor mijn lichaam. Daarnaast is regelmatig eten en voldoende groenten binnenkrijgen ook belangrijk. Fruit is niet echt noodzakelijk, behalve wat PS aanbeveelt. Mijn favoriete PS food & lifestyle gerecht is gehaktballetjes met mihoen en tjaptjoi. Echt heerlijk! Ik heb dit gerecht al meerdere keren gemaakt en zelfs de mannen vinden het lekker. Ze eten gewoon met me mee. Bij het ontbijt blijf ik vetvrij eten, want yoghurt met 5% vet vind ik niet lekker. Hierbij voeg ik een scheutje zoetstof en eventueel wat fruit toe.

Wat ik precies heb gedaan toen ik mijn streefgewicht had bereikt, weet ik niet meer precies. Er viel wel een last van me af. Mijn gevoel zei dat ik mijn streefgewicht had bereikt, terwijl ik nog in fase 2A zat. Ik vroeg mijn coach om advies over hoe ik verder moest gaan als ik mijn streefgewicht had bereikt. Dit hebben we vervolgens samen besproken en we kwamen uit op fase 3 als voortzetting van mijn reis. Variant 2 van deze fase past perfect bij mijn huidige situatie. Ik zal blijven knokken om mijn streefgewicht te behouden, maar mijn coach zegt dat een kleine misstap geen probleem is, zolang je maar weer op het juiste pad komt. Ik ben ontzettend enthousiast over PS en deel mijn ervaringen graag met anderen. Voor iedereen die snel en lekker wilt afvallen, raad ik PS aan. Het werkt super!