“Culinaire Verwennerij: Huzarensalade van Bloemkool”
Fase
Een huzarensalade met bloemkool in plaats van aardappelen. Klinkt gek, maar is ongelooflijk lekker! Durf jij het aan?
Ingrediënten voor 4 porties
- Bloemkoolrijst
- 1 bloemkool of 400 gram Bloemkoolrijst
- 4 eetlepels PS bouillon
- 200 gram gekookte hamblokjes
- 4 eetlepels volvette mayonaise
- 2 eetlepels kappertjes
- 10 kleine zure augurkjes
- Zout
- Peper
Voor de garnering:
- 2 eieren, in plakjes
- Cherrytomaatjes, Komkommer, Olijven (optioneel)
- 2 kleine zure augurkjes
- Paar blaadjes Sla
Tip: Dit recept is ook lekker met kipreepjes of tonijn in plaats van hamblokjes. De salade is het lekkerste op de dag van bereiding.
Bereidingswijze
Hak de bloemkool grof en doe de stukken in de keukenmachine. Vergeet de stronk van de bloemkool niet, die kun je namelijk gewoon eten en die kan ook in de keukenmachine erbij. Hak de bloemkool fijn totdat je korreltjes ‘rijst’ overhoudt. Weinig tijd? Koop dan een pak kantenklare bloemkoolrijst bv bij Albert Hein !!!!
Kook bloemkoolrijst in water met een schepje PS Food Lifestyle bouillon. Giet de bloemkoolrijst af en laat dit goed uitlekken en afkoelen in een vergiet (min. 15 minuten). Eventueel kan je de bloemkool in een theedoek uitwringen , zodat alle vocht eruit is.
Doe de Zaanse mayonaise (of misschien wel de nieuwe Mayonaise van Albert Hein zonder Suiker ) bij de bloemkool en mix goed door elkaar tot er een puree ontstaat. Snijd de ui, augurken, bieslook en hamblokjes in kleine stukjes en doe ze samen met de kappertjes door de puree.
Roer goed door elkaar. Heerlijk, zo klaar en een grote besparing ?
Fase 1 a Avondmaaltijd/ Fase 1b lunch of avondeten