Fase

Ontdek Jouw Perfecte Smaak met Zelfgemaakte Kruidenmixen

Kruiden veranderen is een slimme en eenvoudige stap naar heerlijk smakende gerechten. Neem bijvoorbeeld Shoarmakruiden: je kunt ze moeiteloos zelf bereiden en zelfs een voorraadje voor meerdere gerechten aanleggen. Bewaar je kruidenmix in een luchtdicht bakje en maak uiteraard genoeg voor 10 porties!

Zelfgemaakte kruidenmixen bieden tal van voordelen. Ze zijn niet alleen budgetvriendelijk, omdat je waarschijnlijk al veel van de benodigde kruiden hebt, maar ook gezonder. Kant-en-klare kruidenmixen uit de winkel bevatten vaak overmatig zout. Met je eigen mixen kun je de zoutinname onder controle houden.

Bovendien geeft het creëren van je eigen kruidenmixen je de vrijheid om te spelen met smaken. Voeg extra pit toe met een beetje chili, of pas de mix aan door kruiden te vervangen die je minder aanspreken.

Zelf kruidenmixen maken is niet alleen lonend, het opent ook een wereld van smaakmogelijkheden. Experimenteer met verschillende kruiden en verhoudingen om unieke en verrukkelijke smaken te ontdekken.

Ingrediënten

Wil je zelf aan de slag met de smaakvolle Shoarmakruiden? Hier is het recept voor 10 porties:

  • 5 theelepels peper
  • 5 theelepels komijnpoeder
  • 5 theelepels korianderpoeder
  • 5 theelepels paprikapoeder
  • 5 theelepels cayennepeper
  • 5 theelepels kaneel
  • 5 theelepels nootmuskaat
  • 5 theelepels kurkuma
  • 5 theelepels knoflookpoeder
  • 5 theelepels zout

De kruiden kan je lekker gebruiken op een heerlijk recept zoals de Shoarmawrap. Hier heb je het recept voor de wrap.

Wrap Pizza Shoarma

Ingrediënten:

  • PS wrap
  • 40 – 50 gram Varkensfilet/ kipfilet
  • 1 groene paprika
  • 200 gram kastanje champignons
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • Zelfgemaakte shoarmakruiden naar smaak

Tip: Ook lekker met 70 gram mozzarella i.p.v. 40 – 50 gram varkensfilet ter variatie!

Bereidingswijze:

Kruid het varkensvlees en snij de paprika en kastanje champignons. Verhit olie in een koekenpan en bak de blokjes varkensfilet (of kipfilet voor een magere variant) totdat deze goudbruin en gaar zijn. Voeg de kruiden toe en meng goed totdat je zelfgemaakte shoarma klaar is.

Zoals op de foto hiernaast te zien is, is 1 helft van de pizza belegt met shoarmavlees en de andere helft met mozzarella ter variatie. Ideaal om mee te variëren! Op die manier maak je twee pizza’s in een en kunnen vegetariërs ook mee genieten van de (andere helft van de) pizza.

Ga vandaag nog aan de slag en ontdek de wereld van zelfgemaakte kruidenmixen!