Leone: Van Ongezonde Gewoontes naar Blijvende Verandering

Mijn ervaring met PS. food & lifestyle is werkelijk een geweldige verandering geweest! Ik ben maar liefst 17 kilo afgevallen en heb in totaal 53 centimeter verloren. Wat een verschil maakt dat in mijn dagelijks leven!

In het begin merkte ik de nadelen van overgewicht niet echt op. Maar nu, na het afvallen, besef ik hoeveel voordelen het heeft gebracht. Ik voel me fitter, zit lekkerder in mijn vel en heb veel meer energie. Het is een wereld van verschil!

Het moment waarop ik besloot te starten met PS. food & lifestyle kwam na meerdere pogingen om zelf af te vallen. Steeds viel ik terug in mijn oude patroon, en ik wist dat het tijd was voor een structurele verandering en ondersteuning. PS. food & lifestyle bood precies wat ik nodig had.

De belangrijkste factor om te kiezen voor PS. food & lifestyle was voor mij de wens om niet alleen af te vallen, maar ook een gezonde leefstijl aan te leren en te behouden. Het programma gaf me de tools en begeleiding om dit te realiseren zonder terug te vallen in oude gewoontes.

Hoewel het afvallen met tussenpauzes plaatsvond en zich over 2,5 jaar uitstrekte, is het resultaat dat telt. Het exacte aantal kilo’s per tijdsperiode vind ik minder relevant; belangrijker is de blijvende verandering.

Vond ik het zwaar? Absoluut niet! Natuurlijk mag je niet alles eten, maar er zijn zoveel heerlijke vervangende recepten. Hierdoor kun je nog steeds genieten van lekker eten zonder je schuldig te voelen.

Wat ik fijn vond aan het PS. food & lifestyle programma is dat je heel bewust met voeding bezig bent en telkens kiest voor gezonde opties. Het maakt een enorm verschil in hoe je je voelt en hoe je denkt over eten.

Annemarie, mijn coach, was een onmisbare steun. Vooral op moeilijke momenten wanneer ik zin had in ongezonde dingen, was Annemarie er om me te helpen. Tijdens consulten maakten we samen een plan voor weekenden of feestjes, wat ontzettend hielp.

Nu voel ik me super! Ik heb veel energie en voel me fit, mede dankzij het sporten bij Lijftime. Het vasthouden van een gezonde leefstijl voelt geweldig en is echt een beloning op zich.

Mijn grootste valkuil was het weekend, omdat ik dan vond dat alles mocht. Door bewuster keuzes te maken en goede planning, heb ik deze valkuil overwonnen. Een belangrijke eyeopener voor mij was dat gezond eten zoveel beter is voor je gestel en ook nog eens super lekker kan zijn.

Mijn favoriete gerecht uit het programma is de lasagne. Heerlijk en gezond! De persoonlijke begeleiding van Annemarie was cruciaal in mijn succes. Het was ontzettend waardevol om iemand naast me te hebben die met me meekeek, niet oordeelde en me altijd ondersteunde.

Tijdens het PS. food & lifestyle programma heb ik geleerd om een gezond eetpatroon aan te nemen, en ja, ik pas dit nog steeds toe. Het maakt dat ik me zoveel beter voel. Het belangrijkste wat ik heb geleerd is volhouden, zelfs als er een slecht moment is. Eén slecht moment maakt nog geen slechte dag.

Mijn tip aan anderen is: gewoon doen! Het klinkt simpel, maar door het gewoon te doen, blijf je fit en vol energie. PS. food & lifestyle heeft mijn leven veranderd en ik zou het iedereen aanraden!

Leone

Wat ben ik ontzettend trots op jou! Jij hebt het echt op jouw manier gedaan en dat verdient een enorm compliment. Het gaat niet alleen om de kilo’s, maar om een verandering in je mindset. Je hebt echt een verandering doorgemaakt tussen je oren.

In plaats van een kilo-gerelateerde aanpak, koos je voor een tijd gecontroleerde aanpak. Je maakte sprintjes van minimaal 3 tot 6 weken, waardoor je voldoende voortgang boekte. Op deze manier voelde je de controle, waardoor je geen slachtoffer was van de situatie, maar juist de keuze had en dit gaf je rust en balans. Wanneer je voelde dat het de moeite waard was om een uitzondering te maken, deed je dat met volle overtuiging. Het grappige was dat dit vaak gebeurde in gezelschap van vriendinnen. Daar is niets mis mee, want jij koos precies de momenten die voor jou belangrijk waren.

Jij had de touwtjes in handen en wist precies wat je wilde doen. Dat zorgde voor rust en balans. Dit is precies de manier die ik veel mensen adviseer: je hoeft niet van A naar B te veranderen in één keer. Het is goed om momenten te hebben die je van tevoren bedenkt, waarin je jezelf wat lekkers gunt en de controle voelt. En daarna pak je de draad weer op en ga je verder.

Het betekent niet dat je elk moment aangrijpt om los te gaan, maar dat je bewust kiest voor wat echt waardevol voor je is. Dat heb je geweldig gedaan! Wat een transformatie heb jij ondergaan. Je hebt een hele nieuwe manier van denken ontwikkeld over voeding en beloning, en voelt je nu veel minder schuldig. Dat is zo fijn, want je hebt de neerwaartse spiraal van schuldgevoel en falen doorbroken en bent in een opwaartse spiraal beland. Je straalt, voelt je lekker in je vel, energiek en vol zelfvertrouwen. Heerlijk!

We gaan natuurlijk gewoon verder in de gewichtsbehoudfase. Jij gaat lekker door met het maken van plannen en doelen, zowel op de korte als op de lange termijn.

Met trots en bewondering, Annemarie

Annemarie