Fase

Als je op zoek bent naar een smaakvolle twist voor je dagelijkse maaltijden, biedt de ‘Groene Pasta Parade’ een frisse kijk op gezond eten. Het bewijst dat gezonde gerechten allesbehalve saai hoeven te zijn. Met een mix van knapperige courgette, zoete erwten, en een heerlijke saus, verrijkt met spinazie en basilicum, belooft dit gerecht een ware traktatie te worden. Het is de perfecte, snelle oplossing voor een voedzame maaltijd. Dit recept toont aan dat je met een paar eenvoudige ingrediënten een maaltijd kunt bereiden die zowel gezond als heerlijk is. Dus, duik de keuken in en laat je verrassen door de smaken van deze Groene Pasta Parade.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 50 g PS. life fusilli
  • 150 g courgette
  • 50 g doperwten
  • 30 g spinazie
  • 50 ml groentebouillon
  • 2 el kookroom
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 10 g pijnboompitten
  • 1 tl citroenrasp
  • ¼ ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 5 g verse basilicum

Bereidingswijze

Bereid de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgette in blokjes, snipper de ui en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg hier de courgette en erwten aan toe en bak circa 5 minuten mee. Doe ondertussen de spinazie, basilicum, bouillon en kookroom in een keukenmachine of maal fijn met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en roer de Parmezaanse kaas erdoor. Verhit de pijnboompitten kort in een droge koekenpan. Schep de pasta door de saus, meng met het courgette-erwten mengsel en garneer met de citroenrasp en pijnboompitten.