Met de feestdagen, kreeg ik diverse leuke foto’s en lekkere recepten! Maar Martin maakte er helemaal een feestje van!!!!! Daarom heeft hij een heerlijk pak PS Food & Lifestyle lasagne gewonnen!
Martin vierde de feestdagen heel feestelijk met bouillon fondue. Martin heeft het zelfs uitgewerkt! Super attent!!!!!
Wil je een keer feestelijk eten zonder bang te zijn dat je de bocht uitvliegt, probeer dan eens een bouillon fondu! Dat lijkt op de ouderwetse fondu in olie maar dan in smakelijke bouillon.
Maak een pan bouillon zo als je soep maakt. Die moet wel lekker veel smaak hebben maar doe dat vooral niet met veel zout!
Bijvoorbeeld:
3 liter water
6 bouillonblokjes (kip, groente, rund of zelfs door elkaar)
1 Doosje Maggi smaakmaker Groentesoep (1 van de 2 doosjes dus)
Als je hebt: kruidenbuiltjes, ui, knoflook, beetje gemalen peper, lavas, peterselie, alles waarvan je denkt dat het meer smaak geeft maar overdrijf niet. De bouillon kun je na gebruik bijvoorbeeld de volgende dag als soep eten. En als laatste een zak fijne soepgroente toevoegen. Halfuurtje zachtjes doorkoken, klaar.
Je kunt fonduen met vlees en vis, maar ook groente. Hoe meer variatie hoe leuker. Bedenk wel dat het in de bouillon wat langer duurt dan in hete olie, maar dan gebruik je gewoon twee vorkjes per persoon.
- Kipfilet
- Varkenshaas of beenham
- Kipgehakt (gekruid en in kleine balletjes gedraaid, even rustig voorgaren in de magnetron op half vermogen))
- Biefstuk (vind ik zelf de minste, wordt gauw wat taaier)
- Garnalen
- Blokjes zalm
- Halve champignons
- Bleekselderie
- Broccoliroosjes
- Aspergepuntjes
Serveer daarnaast natuurlijk geen brood (de grote valkuil) maar olijven, snoeptomaatjes, komkommer, zure augurkjes en PS sausjes of zelf maken met kwark of griekse yoghurt. De lol zit hem erin dat alles hierboven nauwelijks of beperkt koolhydraten bevat en ook nauwelijks vet maar wel veel eiwit. Dus zelfs als je te veel eet van al dat lekkers vlieg je nauwelijks uit de bocht!
En als je toch een glaasje witte wijn wilt zet er dan ook een glas water naast en probeer van beide evenveel te drinken. Makkie om dan toch te kunnen genieten.
En willen je tafelgenoten wel brood, nou prima toch. Moeten zij weten.Veel plezier en besef dat een beetje creativiteit in lekker eten geen valkuil hoeft te zijn maar juist veel voldoening geeft!
Martin ik ben super trots op je!!!!! Echt super , je maakt er een feestje van! Je denkt in oplossingen, je maakt het gezellig….. Je doet het super!!!!!