Maak dan eens zelf geroosterde kikkererwten!Is heel makkelijk om zelf te maken en een stuk gezonder (geschikt vanaf fase 3).
Ingrediënten:
Kikkererwten – 250 gram (hoeveelheid naar wens. Je kan een grotere hoeveelheid nemen en porties vooruit maken, maar wees gewaarschuwd: het is zeer verslavend… 
Olijfolie – 1 eetlepel
Kruiden naar smaak
1 theelepel per soort (denk aan paprikapoeder, komijn, knoflook etc.)
Beetje peper en zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Laat de kikkererwten uitlekken en doe het in een schaaltje.
Voeg de olijfolie en kruiden toe naar smaak en voeg eventueel wat peper en zout toe om het op smaak te brengen.
Spreid de kikkererwten uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Plaats in de oven en rooster de kikkererwten in 15 minuten krokant.
Schep een keer om en rooster nog eens voor 5 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
Smullen maar!!!
