Voorbereiding is het halve werk!

Food prep

‘’Food prep’’ is een afgekorte Engelse term voor ‘’Food preparation’’. Met andere woorden, het voorbereiden van je eten. Het spreekwoord ‘’een goed begin is het halve werk’’ gaat hier zeker op. Want met een goede voorbereiding heb je een grotere kans op een goede afwerking. Met een goede Food Prep hoef je daarom niet nog te koken als je moe thuis komt van je werk en kan je lunch voor de hele week al klaar zijn. Klinkt aantrekkelijk toch? Zo makkelijk kan het voor jou ook zijn met onderstaande tips:

 • Bedenk van tevoren voor welke maaltijd je een alternatief gaat bereiden.
  Kies je voor de lunch omdat de bedrijfskantine op werk nooit zulke gezonde opties heeft? (Of omdat je ’s morgens liever een kwartier langer blijft liggen dan dat je eruit moet om je brood te smeren.) Of kies je voor de avondmaaltijd omdat je geen zin hebt om te koken als je thuis komt uit werk? Zorg ervoor dat je dit helder hebt voor jezelf zodat je weet welke producten je moet inslaan en hoeveel maaltijden je gaat voorbereiden.
 • Kies 1 dag in de week waarop je de maaltijden voorbereid voor de week.
  Bij mij is dit altijd de zondag, maar kies een dag die voor jou handig uitkomt. Want dat is het geheim van Food Prep: je wilt niet iedere dag in de keuken staan voor een maaltijd. Eens per week is echter onvermijdelijk voor een goede voorbereiding. Reserveer op deze dag zo’n twee uurtjes (afhankelijk van wat je wilt bereiden) om alles klaar te maken en laat het ook bij dit moment. Op die manier weet je waar je aan toe bent en voorkom je dat je gedurende de week in de keuken staat.
 • Bedenk van tevoren wat je wilt eten gedurende de week.
  Dit is waarschijnlijk nog het lastigste onderdeel, want hoe week ik nou op zondag waar ik woensdag trek in heb? Nou, dat weet je niet, maar de moeite die je er van tevoren met je voorbereiding in hebt gestopt, maakt dat je de maaltijd wel meer waardeert. Weggooien is ook zonde, dus denk hierbij aan de voordelen: overzicht, tijdsbesparing en gezonde maaltijden.
 • De boodschappen
  Als je dus eenmaal besloten hebt wat je wilt maken en wanneer je dit gaat bereiden moet je de producten nog inslaan.
  Tip 1) Maak een boodschappenlijstje en houd je hieraan. Bekijk dus van tevoren goed wat je al in huis hebt en wat je nog moet kopen.
  Tip 2) Ga nooit boodschappen doen op een lege maag. Onbewust ben je dan gevoeliger voor aanbiedingen en koop je hoogstwaarschijnlijk meer dan dat er op je lijstje stond. Vaak zijn dit ook nog ongezondere producten als waar je voor kwam, terwijl je juist een gezondere weg in wilt slaan.
 • Zorg voor voldoende bakjes of Tupperware (met passend deksel)

Aangezien je een maaltijd gaat voorbereiden voor meerdere dagen, is het fijn als je ook voldoende bakjes hebt om het in te doen. Zorg dan ook voor een passende deksel, want niks is zo irritant als lekkende bakjes in je tas…

 • De vriezer is je vriend

Omdat je voor meerdere dagen vooruit kookt, kan je niet alles dezelfde dag opmaken. Houd hier dus rekening mee met de gerechten die je gaat maken. Zorg er daarnaast voor dat er voldoende ruimte is in je vriezer om de bakjes voor de komende week in op te slaan.

Kortom, voorbereiding is de sleutel tot succes! Het vergt (zeker in het begin) enige voorbereiding, maar de tijdsbesparing, voldoening en gezonde gerechten die je eruit haalt maakt Food Prep meer dan waard.

 

Een serieuze oplossing met persoonlijke begeleiding

De visie van beauty smart

Wij geloven dat de aanpak van Beauty Smart volgens een holistische benadering leidt tot een langdurig gezonde levensstijl. Samen kijken we naar alle (on)mogelijkheden zodat jij gezonder en energieker in het leven staat, zowel fysiek als mentaal!

Persoonlijke coaching

Wekelijks een persoonlijk consult en tevens een jaar lang begeleiding nadat het streefgewicht is bereikt.

 

Recepten en producten

Via PS Food & Lifestyle  bieden wij heerlijke recepten en producten aan.

DUURZAAM & GEZOND OP GEWICHT

Een uitgebalanceerd voedingspatroon, zowel tijdens als na het afvallen, voorkomt een jojo-effect.

GEEN HONGER

Door een lage stabiele bloedsuikerspiegel heb je geen last van een hongergevoel.

 

Beauty Smart – Woerden

Wilhelminaweg 4c
3441 XC Woerden
T 06 460 900 94
E info@beauty-smart.nl

Beauty Smart – Oudewater

Marktstraat 8
3421 AR Oudewater
T 06 460 900 94
E info@beauty-smart.nl

 

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Beauty Smart Woerden FacebookBeauty Smart Woerden InstagramBeauty Smart Woerden PinterestBeauty Smart Woerden Youtube