
Een mooie gelegenheid om van je avondmaaltijd een feestje te maken. Wanneer je voor de juiste ingrediënten kiest kunnen ook pannenkoeken heel verantwoord zijn! Let uiteraard wel op de hoeveelheid die je neemt anders zijn die verantwoorde pannenkoeken “in eens” niet meer zo verantwoord ;)
Het leuke aan pannenkoeken is dat je er veel kanten mee op kan, ga dan ook vooral lekker creatief aan de slag! Ter inspiratiedelen we een aantal lekkere ideeën met jullie!
Pannenkoek met rabarbercompote (vanaf fase 1)
- 1 zakje PowerSlim pannenkoek
- 200 gram rabarber
- Zoetstof
Bereidingswijze
Schil de rabarberstengel met een dunschiller. Spoel de stelen af en snijd circa een centimeter van de onderkant af. Snijd de rabarber in kleine stukjes. Kook de rabarber in ongeveer 10 minuten tot compote. Als het aanbakt, kan je er een heel klein beetje water aan toe voegen. Roer regelmatig. Als de rabarber gaar is, kan je het met een beetje zoetstof op smaak brengen.
Hartige pannenkoek met kipfilet (Vanaf fase 1)
- 1 zakje PowerSlim pannenkoek
- Plakje 30+ kaas (vanaf fase 2a)
- 3 plakjes kipfilet
- Handje veldsla
- Kiemgroente
Bereidingswijze
Bereid de pannenkoek volgens de aanwijzingen op de verpakking. Beleg de pannenkoek met de kipfilet, de kaas (vanaf fase 2a), een handje veldsla en de kiemgroente.
Courgette-boekweit pannenkoeken (Vanaf fase 3)
- 100 gram rauwe courgette in blokjes
- 1 ei
- 70 gram boekweitmeel
- 30 ml magere melk
- 1 tl bakpoeder
- Snufje zout
- ½ tl kaneel
- 1 el zonnebloemolie
Bereidingswijze
Maal de courgette blokjes, het ei en de melk in een keukenmixer tot een dun beslag. Voeg het boekweitmeel en de bakpoeder toe en mix in de keukenmixer tot een egaal beslag. Als het beslag te dik is kan je eventueel nog wat melk toevoegen. Verwarm de olie in een pan en bak circa 6 pannenkoekjes aan beide kanten bruin. Er passen ongeveer 3 pannenkoekjes in een pan.

Gezonde toppings voor op je pannenkoek Voor fase 1
Vanaf fase 2 a
Vanaf 2b
|
We wensen jullie een heerlijk weekend.
