PowerSlim Sinterklaastips en suikervrije schuimpjes

Zaterdag 17 november 2018 is het weer zover, de landelijke intocht van Sinterklaas. Vind je het lastig om met zoveel snoepgoed om je heen verantwoord te blijven eten met Sinterklaas? Wij geven je een aantal tips plus PowerSlim  -proof en een heerlijke Sinterklaasrecept

Sinterklaas voor fase 1 en 2

 • Warme chocolademelk is het succesnummer tijdens deze feestelijke Sinterklaasdagen. Verwen jezelf met de PowerSlim warme drank chocolade.
  Een tip om deze drank extra smakelijk te maken is om een snufje kaneel toe te voegen of slagroom met zoetstof en speculaaskruiden. De nieuwe witte chocolade drank is ook zeker de moeite waard om te proberen.
 • De PowerSlim biscuitjes speculaas zijn een goed alternatief voor de koolhydraatrijke Sinterklaas lekkernijen.
 • Snijd een aantal PowerSlim repen in mooie driehoekjes. Dit staat feestelijk op tafel en je verrast iedereen met deze verantwoorde lekkernijen.
 • Presenteer de PowerSlim chocoladeparels in mooie schaaltjes. Dit is het perfecte alternatief voor de chocolade pepernoten.
 • Vier je Sinterklaas met vrienden of familie en staat er een uitgebreid diner op de planning? Kook dan een lichte maaltijd met een ruime hoeveelheid groente en voldoende vlees of vis.
 • Zorg dat je niet met honger voor grote verleidingen komt te staan. Wanneer je weet dat er heel wat lekkers voorbij komt, neem dan van te voren een PowerSlim product. Dit geeft je een verzadigd gevoel en zo kun je de verleidingen beter weerstaan.
 • Houd in gedachten: volgend jaar is het weer Sinterklaas, dan kan/mag je weer wat zondigen.
 • Trakteer jezelf op een van de Sinterklaasrecepten die we binnenkort presenteren, hierdoor ontzeg je jezelf niks en ervaar jij ook een extraatje.

Sinterklaas snoepgoed

Om je inzicht te geven hebben we de voedingswaarden van Sinterklaas snoepgoed vergeleken met producten van PowerSlim. Een goede motivatie dus om te kiezen voor deze varianten!

Product Kcal Koohydraten (gr)
Schuimpje (65 gr) 218 51
Speculaas (18 gr) 86 11,7
Chocolade Pepernoot (35 gr) 178 20,9
Banketstaaf/letter (100 gr) 462 43
Chocoladeletter (40 gr) 218 24,4

 

PowerSlim Proof Product Kcal Koohydraten (gr)
Sint Schuimpje (65 gr) 165 3,0
Biscuit Speculaas (18 gr) 74 5,4
Chocolade Parels (35 gr) 158 10,1
Amandelletter (100 gr) 258 18,7
Reep Intense Chocolade (40 gr) 155 2,9

Tips voor fase 3 en gewichtsbehoud

Nu je weer op gewicht bent, betekent het niet dat je alles weer onbeperkt kunt eten. Al dat lekkers van onze lieve Sint bevat toch de nodige calorieën en koolhydraten. Kies daarom voor een lekkernij die je écht lekker vindt, maar let hierbij wel op de hoeveelheden. Maak ook gedurende de dag verantwoorde keuzes, zodat je extra kunt genieten van jouw favoriete Sinterklaasproduct.

Enkele tips om deze dagen ongeschonden door te komen:

 • Bereid jezelf voor op het Sinterklaasavondje door de rest van de dag meer maat te houden.

 • De verstandigste keuze is natuurlijk om helemaal geen Sinterklaas lekkernijen te pakken, maar dat kan best lastig zijn. Wil je toch iets nemen van al dat lekkers? Maak dan voor jezelf de afweging: wat voor snoepgoed neem ik? Wanneer neem ik dit? En hoeveel neem ik hiervan? Houd jezelf dan wel aan de gemaakte afspraken.

 • Zorg dat je in balans blijft. Laat de zetmeelporties achterwege bij de avondmaaltijd en neem voldoende groente en mager vlees of vis. Drink bij de avondmaaltijd water en geen alcohol of fris. Hierdoor heb je meer ruimte voor een extraatje later op de avond.

 • Maak deze dagen eens wat vaker een lekkere wandeling om de extra calorieën te verbranden. Heerlijk toch, om daarna met tintelende wangen op de bank te kruipen.

 • Ook is het na een stevige wandeling lekker om warme chocolademelk te drinken. Een verantwoord alternatief is de PowerSlim warme drank chocolade. Heb je die niet in huis? Maak het dan zelf met volle melk, een lepel cacaopoeder en vloeibare stevia.

 • Ben je bang dat je teveel gaat snoepen, maak dan een verantwoorde lekkernij met behulp van de PowerSlim recepten!

 

Suikervrije eiwitschuimpjes

Wil je al een lekker receptje? Meringue is een knapperig eiwitschuimpje met (een boel) suiker. Het ook wel Hollandse meringue of rauw schuim genoemd. Met dit recept maak je deze bekende eiwitschuimpjes zonder suiker. Waardoor je dus een soort snoepjes heb zonder suiker welke ook nog eens bijna geen calorieën bevatten. Alle ingrediënten samen bevatten maar 66 kcal waaruit je 20 meringues maakt. Per eiwitschuimpje is dat maar 3,3 kcal.

Het maken van de suikervrije variant is lastiger dan je zou denken, aangezien de suiker in de meringues ook voor de structuur zorgt. In plaats van normale kristalsuiker zal je nu erythritol moeten gebruiken. Erythritol is een zoetstof dat lijkt op kristalsuiker alleen bevat het vrijwel geen energie (geen calorieën).

Let er bij het bereiden van eiwitschuim altijd op dat de kom en garde(s) goed schoon zijn en dat er geen eigeel bij het eiwit zit. Een klein spoortje vet kan er al voor zorgen dat het niet lukt om de eiwitten goed op te kloppen. Verder is het beter geen plastic kom te gebruiken om de eiwitten stijf te kloppen. Roestvrij staal, glas, aardewerk of porselein zijn in dit geval beter.

 

Ingrediënten

 • 4 eieren op kamer temperatuur
 • 75 gram erythritol zoetstof
 • 2,5 ml vanille extract
 • 0,70 gram zout
 • 1 zakje dessert Banaan Tip: Je kunt variëren met alle smaken van de PowerSlim desserts.
 • Citroensap
 • 4 Stevia druppels Vanille van PowerSlim Balance
 • Optie: 1 druppel Progel

Benodigdheden

 • 1 grote mengkom (liefst geen plastic)
 • Mixer
 • 2 kleine kommetjes (liefst geen plastic)
 • Bakpapier
 • Oven
 • Bakplaat
 • (optioneel) Spuitzak

Bereidingswijze

 1. Voorverwarm de oven op 120 graden.
 2. Bedek de twee bakplaten met bakpapier en zet de ene plaat op de één na hoogste stand en de andere op de  één na laagste stand in de oven.
 3. Smeer de mengkom in met citroensap. Haal het citroensap vervolgens weer weg met een doekje. Dit is om de kom te ontvetten. Dit is erg belangrijk bij het recept.
 4. Doe hetzelfde ook voor de gardes en de andere 2 kleine kommetjes die je gaat gebruiken.
 5. Splits vervolgens een ei boven 1 van de kleine kommetjes. Zorg dat er echt geen eigeel bij het eiwit komt in het schaaltje. Als dit is gelukt giet je het eiwit over in de grote mengkom. Doe hetzelfde met de andere 3 eieren. Als er eigeel is bijgekomen in het kleine schaaltje gooi het dan weg en doe het opnieuw. Hiervoor splits je de eieren ook eerst boven een klein schaaltje. Anders zou je alles moeten weggooien.
 6. Voeg de erythritol zoetstof toe en de dessert . Ik heb er voor gekozen voor de smaak Dessert banaan. Daarnaast voeg je zout toe aan het eiwit. Wil je nog een ander kleurtje, voeg dan een druppel Progel, wij hebben voor roze gekozen! Vergeet niet de heerlijke Stevia druppels Vanille van PowerSlim Balance toe te voegen, die zijn zo smakelijk!
 7. Mix het geheel totdat er pieken ontstaan van het schuim als je je garde eruit haalt.
 8. Schep het mengsel vanuit de kom op de bakplaat en maak 20 grote meringues.
 9. Bak de eiwit schuimpjes voor 20 minuten op 120 graden.
 10. Na 20 minuten verlaag je de oven temperatuur naar 93 graden. Vervolgens bak je de meringues nog eens voor zo’n 20 minuten totdat ze knapperig zijn en de topjes bruin beginnen te worden.
 11. Na deze 20 minuten zet je de oven uit en laat je ze in de oven zitten voor 2 uur.
 12. Hierna zouden ze zowel van buiten als van binnen droog moeten zijn. Als dit nog niet het geval is laat je ze nog wat langer zitten.
 13. Haal de eiwit schuimpjes voorzichtig uit de oven en verwijder het bakpapier.
 14. Klaar zijn je suikervrije meringues

Een serieuze oplossing met persoonlijke begeleiding

De visie van beauty smart

Wij geloven dat de aanpak van Beauty Smart volgens een holistische benadering leidt tot een langdurig gezonde levensstijl. Samen kijken we naar alle (on)mogelijkheden zodat jij gezonder en energieker in het leven staat, zowel fysiek als mentaal!

Persoonlijke coaching

Wekelijks een persoonlijk consult en tevens een jaar lang begeleiding nadat het streefgewicht is bereikt.

 

Recepten en producten

Via PS Food & Lifestyle  bieden wij heerlijke recepten en producten aan.

DUURZAAM & GEZOND OP GEWICHT

Een uitgebalanceerd voedingspatroon, zowel tijdens als na het afvallen, voorkomt een jojo-effect.

GEEN HONGER

Door een lage stabiele bloedsuikerspiegel heb je geen last van een hongergevoel.

 

Beauty Smart – Woerden

Wilhelminaweg 4c
3441 XC Woerden
T 06 460 900 94
E info@beauty-smart.nl

Beauty Smart – Oudewater

Marktstraat 8
3421 AR Oudewater
T 06 460 900 94
E info@beauty-smart.nl

 

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Beauty Smart Woerden FacebookBeauty Smart Woerden InstagramBeauty Smart Woerden PinterestBeauty Smart Woerden Youtube