Tortillachips cheese van PowerSlim, guacamole, zwarte bonen met tartaar

Dit is niet alleen superlekker, het is ook heel eenvoudig om te maken
Ingrediënten
- ½ tl Gemalen komijnpoeder
- ½ stuks Limoen
- 200 gram Tomaat
- 1 opscheplepel Zwarte bonen
- Verse koriander
- ¼ stuks Knoflookteen
- ½ Avocado
- 1 tl Mexicaanse kruiden (maak deze zelf *)
- 1 el olijfolie
- naar smaak Peper en zout
- 40 gram tartaar
- Kwart ui
- Optioneel
- 5 g Pompoenpitten
- 25 g Zure room
- 1 el kaas, geraspt
Mexicaanse kruiden mix

Stel zelf je Mexicaanse kruiden mix samen, dan weet je precies wat erin gaat en het is leuk om te doen.
1½ tl paprikapoeder
1 tl komijn
1 tl knoflook poeder (of 1 teentje vers)
Eventueel 1½ gemberpoeder
snufje zout
½ tl cayennepeper
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook aan. Breng de tartaar op smaak met peper en zout en bak deze.
Meng de tortillachips op een bakplaat met aluminiumfolie met een beetje olijfolie, komijnpoeder en een snuf zout. Zet de bakplaat in de oven en bak de tortillachips in 8 minuten knapperig. Schep halverwege om. Verdeel eventueel een plukje geraspte kaas over de chips en bak de laatste 2 minuten mee, tot de kaas gesmolten is.
Pers ondertussen de limoen uit. Snijd de tomaat in kleine blokjes en laat de zwarte bonen uitlekken. Snijd de verse koriander fijn. Meng de tomaat, 1/2 el van het limoensap per persoon en een snuf zout in een kom.
Pers de knoflook. Snijd het vruchtvlees van de avocado in stukken, voeg toe aan een kom en prak grof. Meng er de knoflook, 1/2 el van het limoensap per persoon, de koriander en een snuf zout door.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe aan de koekenpan en rooster, zonder olie, totdat de specerijen beginnen te geuren. Meng er de zwarte bonen door en verwarm nog 4 minuten.
Verdeel de tortillachips over de borden en garneer met de guacamole de tomaat en de zwarte bonen. Bestrooi met de pompoenpitten. Garneer met de zure room.
Peulvruchten zitten boordevol gezondheidsvoordelen maar let wel even op als je aan het afvallen bent: peulvruchten bevatten ook koolhydraten.

“Als je op je streefgewicht bent passen ze prima in een gezond voedingspatroon, maar eet ze dan in plaats van een andere zetmeelbron als brood, aardappelen, rijst of pasta.*”
