Het mooie weer heeft zich weer aangediend en de barbecues zijn weer tevoorschijn gehaald. Een mooi moment om je eens te verdiepen in de meest lekkere sausjes die je komend barbecueseizoen kunt gebruiken. Wij hebben in ieder geval een paar heerlijke homemade suggesties voor je!
Skinny Tzatziki
– 250 ml Griekse yoghurt 0% vet of magere kwark
– 1 komkommer
– scheutje azijn
– 1 el olijfolie
– 1 teen knoflook
– 1 tl gedroogde munt
– 1 tl dilleknopjes
– 1 tl peterselie
– mespuntje zout en peper
Bereidingswijze
Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Rasp de komkommer grof, bestrooi met de zout en laat 5 minuten in een vergiet uitlekken. Dep de komkommer droog en schep deze om in de olie en yoghurt/kwark. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met munt, dille, peterselie, peper en zout. Roer tot slot nog een beetje azijn door de Tzatziki. Tip: gebruik geen kruidenmix. Vaak zijn er koolhydraten aan deze mixen toegevoegd en smaakmakers zoals de bekende E621, die eetlust opwekkend is.
Cocktailsaus, om je vingers bij af te likken!
– 1 el Zaanse mayonaise
– ½ theelepel tomatenpuree
– beetje paprikapoeder
– 2 druppels zoetstof
Bereidingswijze
Roer alles door elkaar… en klaar!
Tip: voeg er nog een eetlepel magere kwark aan toe.
Snelle kwarkdressing
– 1 el magere kwark
– 1 tl azijn
– 1 tl zoetstof
Zelf nog meer sausjes maken?
– 150 gram magere kwark
– 1 el mayonaise
– verse kruiden (bijvoorbeeld kerrie)
Bereidingswijze
Kwark in combinatie met mayonaise is een perfecte basis voor een sausje. Voeg aan deze basis de kruiden toe die je lekker vindt. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil! Sauzen zijn bekende dikmakers, aangezien kant-en-klare sauzen veelal vol met suiker en vet zitten. Je bent misschien gewend om rode sauzen te kiezen omdat deze minder vet bevatten dan witte sauzen…. Maar, let op! Rode sauzen bevatten veel suiker. Het is daarom belangrijk deze rode sauzen te vermijden tijdens het volgen van het PowerSlim programma. Volvette mayonaise is een betere keuze dan ketchup of curry.