
Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en pers daarna de limoen uit. Pers de knoflook of snijd deze fijn en snijd de rode peper fijn. Hak verse koriander grof, indien je dit lekker vind. Haal de blaadjes van de little gem (Romaine sla) los, zodat je per persoon 3 slaschuitjes krijgt.
Kook de PowerSlim rijst of in dit geval de PowerSlim Balance rijst in de Bouillon van PowerSlim.
Het vlees in dit gerecht is vaak erg pittig en wordt daarom gecombineerd met frisse tegenhangers als komkommersalade en sla. Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes, voeg 1 eetlepel witte wijnazijn toe. Breng op smaak met zoetstof, peper en zout , laat minstens een half uur intrekken. Eventueel kan je de Karamel zeezout (half theelepeltje) toevoegen als zoetstof. Schep af en toe om zodat de smaken goed in de komkommer trekken. Voor serveren de komkommer uit laten lekken.
Saus voor de kippengehakt: Meng ondertussen in een kleine kommetje 1/2 tl limoenrasp en 1 eetlepel Kikkoman sojasaus. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en de halve rode peper 1 minuut op hoog vuur. Voeg het kippengehakt 40 gram toe en bak in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Meng de saus door het kippengehakt en bak dit nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de PowerSlim of Balance rijst over de borden. Leg de little gem schuitjes erop en vul ze met het kippengehakt. Schenk de achtergebleven saus over de rijst. Serveer met de zoetzure komkommer en voeg eventueel wat koriander eraan toe.
Echt genieten