
Ingrediënten
Per persoon:
1 portie PowerSlim rijst of 50 gram Balancerijst of Bulgur
½ stuks Ui
120 g Kip
1.5 tl Gemalen komijnzaad
1 stuks tomaat
¼ stuks Citroen
1 takje Verse krulpeterselie
4 blaadje Verse munt
1 stuks Little gem
PowerSlim Kruidenbouillon
1 el Olijfolie
naar smaak Extra vierge olijfolie
naar smaak Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de PowerSlim rijst of Balance rijst. Ik heb voor de andere lekker bulgur gemaakt, daar zijn ze dol op . Voeg zodra de bouillon kookt de rijst/ bulgur toe en kook deze volgens de bereidingswijze. Schep regelmatig om en roer los met een vork als de bulgur gaar is.
Snipper ondertussen de ui. Stel zelf je Gyros kruiden mix samen, dan weet je precies wat erin gaat en het is leuk om te doen. Kruid de kip met deze kruidenmix*
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kip in 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en het gemalen komijnzaad toe en bak nog 5 – 6 minuten op middellaag vuur.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Pers het sap uit de citroen en snijd de krulpeterselie en munt fijn.
Haal per persoon 3 hele blaadjes van de little gem en bewaar apart. Snijd de overige little gem klein.
Meng in een saladekom de tomaat, krulpeterselie, munt, fijngesneden little gem, 1 tl citroensap per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak. Meng de kipgyros door de tabouleh. Breng op smaak met peper en zout.
Leg per persoon 3 blaadjes little gem op de plank. Verdeel de tabouleh met kipgyros over de little gem blaadjes op de borden en serveer de rest erbij.