Hoe ga je om met verleidingen?

Het is zaterdagavond en je bent op een feestje wanneer er allemaal lekkere hapjes voor je neus worden neergezet. Verleidelijk! Allereerst is het belangrijk om te accepteren dat er altijd verleidingen zullen zijn. Het is dan ook niet realistisch om jezelf als doel te stellen dat je nooit meer een uitzondering mag maken. Een wijze les bij het maken van een uitzondering is dat het niet zozeer gaat om de uitzondering op zich, maar om wat je erna doet! Zorg ervoor dat een uitzondering een uitzondering blijft door je basisvoedingspatroon daarna weer op te pakken. Ga gewoon weer verder alsof er ‘niets bijzonders is gebeurd’!

Ondanks dat we aanraden om weloverwogen te kiezen voor het wel, al dan niet maken van een uitzondering, houdt dit niet in dat je hierna je aandacht blijft richten op die gemaakte uitzondering. Doe je dit wel, dan maak je de uitzondering veelal veel groter dan dat deze was en voorzie je deze vaak van een label in de trend van falen… En dat, lieve mensen, leidt alleen maar tot een potje balen! En wie schiet daar nu wat mee op? Juist, niemand!
Dus houd je focus op je basisvoedingspatroon en niet op eventuele uitzonderingen. Zo voorkom je dat je terugvalt en in een negatieve spiraal belandt.

Hiernaast nog een aantal handvaten die je kunnen helpen om ervoor te zorgen dat uitzonderingen niet de overhand krijgen in jouw voedingspatroon:

 

  1. Is er sprake van een verleiding? Neem dan eerst rustig de tijd om weloverwogen te besluiten of je wel, of geen uitzondering gaat maken. Op deze manier zorg je dat je bewuste keuzes maakt en val je minder gauw terug in een patroon waarbij je er pas halverwege achter komt dat je die halve chocoladereep al op hebt…
  2. Zoek de verleiding niet op! Spreekt voor zich toch? Haal dat wat jou het meest weet te verleiden dus ook niet in huis. Bind het spek niet op de kat!
  3. Zorg voor een back-upplan. Denk eens na over oude gewoonten en verleidingen waar je normaal gesproken aan toegeeft. Is er misschien een gezonde variant waarvoor je de gewoonte kan vervangen? Of zou het je kunnen helpen om een wandeling te maken in plaats van te gaan eten, wanneer je uit verveling eet?
  4. Vraag anderen om rekening te houden met jouw verleidingen. Deze vorm van sociale steun is heel krachtig omdat je je gesteund voelt.
  5. Wees voorbereid. Op sommige plekken liggen de verleidingen nu eenmaal voor het oprapen. Zorg er dus voor dat je niet uitgehongerd bent wanneer je naar zo’n plek toegaat. Denk er daarom vooraf over na hoe je ervoor kunt zorgen om deze zo goed mogelijk het hoofd te bieden op momenten of plaatsen waar veel verleidingen zijn. Om een makkelijk voorbeeld te geven: ga niet naast de hapjes zitten op een feestje, maar kies liever voor een plek die wat verder verwijderd is van alle lekkere hapjes die op tafel staan.

lieve groten van de dames van Beauty Smart

Een serieuze oplossing met persoonlijke begeleiding

De visie van beauty smart

Wij geloven dat de aanpak van Beauty Smart volgens een holistische benadering leidt tot een langdurig gezonde levensstijl. Samen kijken we naar alle (on)mogelijkheden zodat jij gezonder en energieker in het leven staat, zowel fysiek als mentaal!

Persoonlijke coaching

Wekelijks een persoonlijk consult en tevens een jaar lang begeleiding nadat het streefgewicht is bereikt.

 

Recepten en producten

Via PS Food & Lifestyle  bieden wij heerlijke recepten en producten aan.

DUURZAAM & GEZOND OP GEWICHT

Een uitgebalanceerd voedingspatroon, zowel tijdens als na het afvallen, voorkomt een jojo-effect.

GEEN HONGER

Door een lage stabiele bloedsuikerspiegel heb je geen last van een hongergevoel.

 

Beauty Smart – Woerden

Wilhelminaweg 4c
3441 XC Woerden
T 06 460 900 94
E info@beauty-smart.nl

Beauty Smart – Oudewater

Marktstraat 8
3421 AR Oudewater
T 06 460 900 94
E info@beauty-smart.nl

 

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Beauty Smart Woerden FacebookBeauty Smart Woerden InstagramBeauty Smart Woerden PinterestBeauty Smart Woerden Youtube