Hoe blijf je gemotiveerd?

Allereerst gaat gemotiveerd blijven een stuk makkelijker wanneer je intrinsiek gemotiveerd bent. Dit wil zeggen dat je vanuit jezelf (van binnenuit) wordt gemotiveerd. Motivatie die van buitenaf komt, bijvoorbeeld wanneer je je voedingspatroon verandert omdat iemand anders graag wilt dat je op een andere manier gaat eten, is veel minder effectief. Zorg er dus voor dat je de motivatie voor het behalen van een doel bij jezelf zoekt en niet bij een ander! Dit is de belangrijkste voorwaarde om ook op de lange termijn gemotiveerd te blijven. In dit kader zeggen wij ook altijd dat je een ander wel kunt stimuleren, maar het niet zinvol is een ander een bepaalde richting op te duwen. Op die wijze krijgt extrinsieke motivatie al snel de overhand.

Vervolgens is het belangrijk om aan je mindset te werken. Zo heeft een uitspraak als: “Ik mag het niet” een hele andere uitwerking dan de uitspraak: “Ik wil het nu niet”. Denk er maar eens over na: je maakt het jezelf een stuk lastiger wanneer je steeds de nadruk legt op dat wat je niet mag of wilt. Dat wat je aandacht geeft wordt groter! Je kunt dan ook beter aandacht geven aan hetgeen je wel mag of wilt. Wanneer je geneigd bent om toch steeds te denken aan dingen die je niet mag of wilt, kun je daar een positieve draai aan geven door te zoeken naar een goede vervanging. Zo kun je van de gedachte: “Ik wil of mag geen chocolade” proberen om te schakelen naar: “In plaats van chocolade neem ik een lekker maar verantwoord tussendoortje”. Op deze wijze leg je minder de nadruk op wat je niet “mag of wilt”. Je focus leggen op verandering in plaats van op slagen of falen, is waar het om gaat wanneer je gemotiveerd wilt blijven!

Vroeg of laat zal er een dag komen waarop jouw motivatie minder is. Het is dan raadzaam om terug te kijken naar wat je al hebt bereikt! Daarnaast kun je ook kijken naar wat je nog wilt bereiken of waarom je dat wat je bereikt hebt, wilt vasthouden. Zorg er ten alle tijde voor dat je voor jezelf duidelijk hebt waarom je doel belangrijk voor je is. Door hier regelmatig bij stil te staan, geef je je motivatie aandacht… Want je hebt net gelezen dat wat je aandacht geeft groter wordt!

In veel gevallen helpt het wanneer jij je inbeeldt hoe het zou voelen als je jouw doel hebt behaald of weet te behouden. Trek je even terug van alle drukte en probeer je voor de geest te halen hoe het zou voelen als je jouw doel hebt behaald of weet te behouden. Trots(er), fitter, gezonder, energieker, zelfverzekerder, slanker etc. Na deze kleine visualisatie kun je dat wat je voelde opschrijven. Zo weet je altijd waarvoor je het allemaal doet!

Tot slot is het belangrijk om te weten dat we veel langer gemotiveerd blijven door doelen waarvan we zelf denken dat we ze waar kunnen maken! Zorg dus voor realistische doelen en werk indien nodig aan je zelfvertrouwen.

 

lieve groten van de dames van Beauty Smart

Hoe blijf je gemotiveerd

Een serieuze oplossing met persoonlijke begeleiding

De visie van beauty smart

Wij geloven dat de aanpak van Beauty Smart volgens een holistische benadering leidt tot een langdurig gezonde levensstijl. Samen kijken we naar alle (on)mogelijkheden zodat jij gezonder en energieker in het leven staat, zowel fysiek als mentaal!

Persoonlijke coaching

Wekelijks een persoonlijk consult en tevens een jaar lang begeleiding nadat het streefgewicht is bereikt.

 

Recepten en producten

Via PS Food & Lifestyle  bieden wij heerlijke recepten en producten aan.

DUURZAAM & GEZOND OP GEWICHT

Een uitgebalanceerd voedingspatroon, zowel tijdens als na het afvallen, voorkomt een jojo-effect.

GEEN HONGER

Door een lage stabiele bloedsuikerspiegel heb je geen last van een hongergevoel.

 

Beauty Smart – Woerden

Wilhelminaweg 4c
3441 XC Woerden
T 06 460 900 94
E info@beauty-smart.nl

Beauty Smart – Oudewater

Marktstraat 8
3421 AR Oudewater
T 06 460 900 94
E info@beauty-smart.nl

 

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Beauty Smart Woerden FacebookBeauty Smart Woerden InstagramBeauty Smart Woerden PinterestBeauty Smart Woerden Youtube