Zoals ik al beschreef in een eerdere blog, is mijn favoriete aardbei de Lambada; zo zoet dat het bijna lijkt alsof er een laagje suiker in is getrokken.
Ik heb een salade gemaakt, waar we heerlijk van hebben genoten! Hieronder vind je het recept.
Ingrediënten voor de dressing
Aardbeien (4 aardbeien van de in totaal 100 gram)
Balsamicoazijn (1 a 2 theelepels)
Basilicum (paar takjes)
Ingrediënten voor de sla
Aardbeien (resterende deel van de in totaal 100 gram aardbeien)
Geitenkaas (35 gram)
Hamblokjes (60 gram)
Slamelange (200 gram)
Bereiding
Pureer 4 aardbeien (zonder kroontje), een theelepel balsamicoazijn en een paar takjes basilicum tot een overheerlijk zoet mengsel. Meng de sla melange met de geitenkaas en hamblokjes en voeg hier de zojuist gemaakte dressing aan toe. De overige aardbeien kun je in partjes snijden en gebruikt als garnering!
In de volgende blog wijd ik uit over een heerlijke bruschetta met deze heerlijke dressing.