FAQ

feitjes die handig zijn om te weten

Wij krijgen veel vragen over voeding, vetten, ingrediënten en nog veel meer uiteenlopende vragen. Op deze pagina geven wij antwoord op de meest gestelde vragen.

Bij Beauty Smart hanteren we een holistische kijk op gezondheid. Dit houdt in dat we ons niet alleen richten op afvallen of voeding als losstaand onderwerp. Wij kijken naar het hele beeld, jouw innerlijke en uiterlijke karakteristieken en jouw leefomgeving.

Wij kijken naar jou als mens. Denk hierbij aan je gedachten, gevoelens, verlangens en je lichaam. Al deze verschillende aspecten moeten in harmonie met elkaar zijn. Op deze manier heeft het afvalproces meer kans van slagen. Afvallen is dus een deel van het geheel.

Om jou het beste te kunnen helpen bij het afvallen kijken wij dus naar het totaalplaatje. Dit is essentieel omdat wij op deze manier vaak signalen opvangen die een indicatie kunnen zijn voor het huidige gedrag. Wij schenken dus aandacht aan jouw totale verhaal om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Nee, het Beauty Smart-programma bevat een uitgebalanceerd voedingspatroon waarbij het gaat om anders eten en niet om zo weinig mogelijk eten, wat een crashdieet vaak inhoud.

Minder calorieën eten leidt bij veel mensen tot gewichtsverlies, maar niet bij iedereen. Het gaat er namelijk niet alleen om hoeveel je eet. Minstens zo belangrijk is de samenstelling van wat je eet. Daarnaast dient er ook aandacht te zijn voor het aantal eetmomenten die je gedurende de dag hebt en de tijden waarop je eet.

Recente wetenschappelijke studies tonen aan dat het eten van eiwitrijke producten in combinatie met een drastische verlaging van de koolhydraat- en vetinname, het meest effectief is als het gaat om verlies van lichaamsvet, met behoud van spiermassa. Voorheen dacht men dat willekeurig minder calorieën eten de meest effectieve manier was om gewicht te verliezen (Soenen, 2010; Devkota & Laymann, 2010).

Deze methode zorgt er niet alleen voor dat je meer vet verliest, het is ook makkelijker vol te houden (Devkota & Layman, 2010). Onderzoek toont ook aan dat een voedingspatroon rijk aan eiwitten, met een laag koolhydraatgehalte, de enige manier is om het bereikte streefgewicht vast te houden op de lange termijn (Clifton, Condo & Keogh, 2014).

Soenen. (2010). ‘Efficiency of macronutrients on targeting obesity and beyond’. Universiteit van Maastricht.
Devkota & D.K. Layman. (2010). ‘Protein metabolic roles in treatment of obesity’. Curr. Opin.Clin. Nutr. Metab. Care. 13, 403-407.
P.M. Clifton, D. Condo & J.B. Keogh. (2014). ‘Long term weight maintenance after advice to consume low carbohydrate, higher protein diets’.

Hoeveel je per week afvalt, hangt van verschillende factoren af, zoals je geslacht, leeftijd, je beweegpatroon en hoe strikt jij je aan het dieet houdt.

In de eerste week val je vaak meer af omdat je dan ook vocht verliest. Wanneer je het programma strikt volgt kun je een gewichtsverlies van 1 – 2 kilogram per week verwachten. Dit verschilt uiteraard weer per persoon.

Nee, doordat je niet minder maar anders gaat eten ervaar je geen honger gedurende het Beauty Smart-programma.

De producten die je nuttigt, bevatten veel vezels en eiwitten wat bijdraagt aan een verzadigd gevoel. Daarnaast bevatten de producten weinig tot geen koolhydraten wat zorgt voor een stabiele bloedsuiker. Ook dit draagt bij aan afvallen zonder hongergevoel.

Nee dat hoeft niet. De PS Food & lifestyle -productlijn bestaat uit een ruim assortiment aan producten waardoor het niet nodig is om shakes te nemen.

Je kunt onder andere kiezen uit koolhydraatarm(e) brood, crackers, repen en pasta. Door de variatie aan producten is er voor ieder wat wils en geef je minder snel aan verleiding(en) toe.

Ja, dat kan aangezien mager vlees en magere vis met groenten gewoon zijn toegestaan.

Wanneer je gezin een koolhydraatrijke maaltijd nuttigt kun je met kleine aanpassingen toch gezellig mee-eten. Vervang bijvoorbeeld de pasta door onze koolhydraatarme pasta. Ga voor meer inspiratie naar onze blog en lees over de meest heerlijke recepten.

Uiteraard! Gedurende het afvallen hoef je geen etentjes te missen. Wel zal je enkele aanpassingen moeten doen.

Speciaal voor dit soort gelegenheden is de ‘Eten buiten de deur gids’ ontwikkeld. Hierin staat beschreven waar je op moet letten. Daarnaast besteden wij aandacht aan dit onderwerp gedurende de consulten wanneer hier behoefte aan is.

Een serieuze oplossing met persoonlijke begeleiding

De visie van beauty smart

Wij geloven dat de aanpak van Beauty Smart volgens een holistische benadering leidt tot een langdurig gezonde levensstijl. Samen kijken we naar alle (on)mogelijkheden zodat jij gezonder en energieker in het leven staat, zowel fysiek als mentaal!

Persoonlijke coaching

Wekelijks een persoonlijk consult en tevens een jaar lang begeleiding nadat het streefgewicht is bereikt.

 

Recepten en producten

Via PS Food & Lifestyle  bieden wij heerlijke recepten en producten aan.

DUURZAAM & GEZOND OP GEWICHT

Een uitgebalanceerd voedingspatroon, zowel tijdens als na het afvallen, voorkomt een jojo-effect.

GEEN HONGER

Door een lage stabiele bloedsuikerspiegel heb je geen last van een hongergevoel.

 

Beauty Smart – Woerden

Wilhelminaweg 4c
3441 XC Woerden
T 06 460 900 94
E info@beauty-smart.nl

Beauty Smart – Oudewater

Marktstraat 8
3421 AR Oudewater
T 06 460 900 94
E info@beauty-smart.nl

 

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Beauty Smart Woerden FacebookBeauty Smart Woerden InstagramBeauty Smart Woerden PinterestBeauty Smart Woerden Youtube