We hebben het gerecht pittige gehakt met PowerSlim Balance rijst laatst gemaakt. Dat was zo verrassend lekker, dat ik er nog een variant op heb bedacht!
Roerbak bloemkoolrijst met een combinatie van Broccolirijst en snijd een paar schijfjes courgette in blokjes. Ik combineer broccolirijst en bloemkoolrijst, aangezien je van bloemkoolrijst minder zou mogen vanwege de hoeveelheid koolhydraten. Ik hou altijd van een groot portie groenten, daarom gaat mijn voorkeur uit naar een combinatie.
Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en pers de limoen uit. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de rode peper fijn. Hak verse koriander grof, indien je dit lekker vind. Haal de blaadjes van de little gem (Romaine sla) los, zodat je per persoon 3 slaschuitjes krijgt.
Het vlees in dit gerecht is vaak erg pittig en wordt daarom gecombineerd met frisse tegenhangers als komkommer salade en sla. Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakken, voeg 1 eetlepel witte wijnazijn toe. Breng op smaak met zoetstof, peper en zout , laat minstens een half uur marineren. Eventueel kan je de Karamel zeezout (half theelepeltje) toevoegen als zoetstof. Schep af en toe om zodat de smaken goed in de komkommer trekken. Voor serveren de komkommer uit de marinade halen.
Saus voor de kippengehakt: Meng ondertussen in een kleine kommetje 1/2 tl limoenrasp en 1 eetlepel Kikkoman sojasaus. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en de halve rode peper 1 minuut op hoog vuur. Voeg het kipgehakt 40 gram toe en bak in 2 – 3 minuten los op middelhoog vuur. Meng de saus voor het kippengehakt en bak dit nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de groenten (broccolirijst en bloemkoolrijst met courgetteblokjes) over de borden. Leg de little gem schuitjes erop en vul ze met het kipgehakt. Schenk de achtergebleven saus over de groenten. Serveer met de zoetzure komkommer en voeg de Callowfit Chili saus toe
Echt genieten