De smaak van Venkel is anijsachtig, een beetje zoet, maar toch pittig. Het is een beetje een vergeten groente, terwijl het eigenlijk een waar moestuinjuweeltje is. Daarom een lekker recept met Venkel
Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de venkel (200 gram) in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne repen Houd het venkelloof apart. Bereid de PowerSlim bouillon. Pers het sap van de citroen uit.
Verhit de olie in een wok voeg de ui, rode peper, het grootste deel van de venkel, het venkelzaad en 40 gram kipfilt toe. Bak de kip op hoog vuur en bak daarna, afgedekt, 15 minuten op middellaag vuur. Of totdat het zacht is.
Maak een heerlijke frisse salade van de overige venkel in een kom. Voeg naar smaak citroensap, olijfolie, peper en zout toe.
Voeg de PowerSlim rijst of in dit geval PowerSlim Balance rijst toe aan de wok en bak 2 minuten. Voeg de PowerSlim bouillon toe en laat de rijst de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg eventueel extra water toe om de korrel verder te garen.
Voor de extra lekkere smaak kan je vanaf fase 3 een eetlepel mascarpone toevoegen of een eetlepel geraspte kaas is fase 2 a. Breng de rijst op smaak met peper en zout. Verdeel dit over de kommetjes en bestrooi dit met een eetlepel geraspte kaas en frisse venkelsalade. Gebruik de venkelloof als garnering

De venkelsalade is er heerlijk bij, lekker fris