Ingrediënten
-
kwart Ui
-
200 Broccoli
-
1 portie Powerslim Rijst Vanaf Fase 1 / PowerSlim Balance rijst vanaf Fase 3
-
1 Knoflookteen
-
5 takje Verse krulpeterselie
-
Kwart Citroen en 1 eetlepel citroen
-
40 gram Kipfilet
-
1 eetlepel Zure room
-
PowerSlim bouillon
-
1eetlepel Olijfolie
-
1 eetlepel Extra vierge olijfolie
-
Eventueel 5 g Pijnboompitten
-
Peper en zout
Maak lekker een voorraadje Gyroskruiden: 
-
1 theelepel zout
-
2 theelepels paprikapoeder
-
¼ theelepel zwarte peper
-
4 theelepels oregano
-
1 theelepel chilipoeder
-
3 theelepels tijm
-
halve theelepel kaneel
-
2 theelepels knoflookpoeder
-
2 theelepels komijn
-
1 theelepel basilicum
-
½ theelepel uienpoeder
Maak zelf een lekkere kruiden Gyroskruiden mix, zo bespaar je veel koolhydraten. Snij de kipfilet in kleine stukjes en voeg de heerlijke kruiden gyrosmix (een kleine eetlepel) door het vlees. Laat het lekker in trekken.
Bereid de PowerSlim (Balance) rijst in PowerSlim bouillon. Snipper een ui en snijd de broccoli in kleine roosjes. Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en bak de ui 1 – 2 minuten. Voeg de PowerSlim (Balance) rijst, broccoli en de PowerSlim bouillon toe en kook, afgedekt, 25 minuten. Giet daarna af.
Voor fase 3 Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak eventueel pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren, haal uit de pan en bewaar apart. Maar opgelet niet te veel want 100 gram pijnboompitten bevatten namelijk 635 kcal energie, ze zijn wel erg smaakvol en gezond.
Pers een knoflookteen, snijd krulpeterselie grof. Rasp een schil van de citroen, pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in een partje.
Verhit een eetlepel olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de gekruide kipfilet toe en bak in 4 – 6 minuten rondom gaar.
Meng ondertussen de helft van de krulpeterselie door de broccoli en rijst . Meng in een kleine kom 2 tl citroensap en 1/2 tl citroenrasp per persoon met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schenk de dressing door de broccoli en PowerSlim (Balance) rijst.
Verdeel de PowerSlim (Balance)rijst over de borden. Schep de gekruide kipfilet met knoflook erover en garneer met de pijnboompitten en de overige krulpeterselie en citroenrasp naar smaak. Serveer met citroenparten en de zure room.
