Ingrediënten die je nodig hebt voor het marineren van de kipstukjes
(voor 4 personen):
3 el Griekse yoghurt
1 el citroensap
1 tl chilipoeder
3 tl garam masala
2 tl milde paprika poeder
1 el olijfolie
Snufje zout
4 kipfilet van 120 gram per stuk
Ingrediënten die je nodig hebt voor de Tikka masala:
400 gram Bloemkoolrijst
1 blik tomatenblokjes
1 gesnipperde ui
2 rode paprika’s
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 cm gember, rasp dit heel fijn
3 el Griekse yoghurt
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl PowerSlim kruidenbouillon
Zout en peper
Marineer de kipfilet, laat de marinade lekker in de kip trekken voor een intense smaak. Doe de Griekse yoghurt, citroensap, olijfolie en specerijen in een schaal en vermeng de ingrediënten. Voeg naar smaak zout toe. Snijd de kipfilet vervolgens in blokjes en leg de blokjes in de marinade.
Fruit een uitje, knoflook, 1 tl PowerSlim kruidenbouillon en gember in de wokpan. Zodra het glazig is kun je de korianderpoeder en komijnpoeder toevoegen en kort verhitten. De gemarineerde kip kan in de pan. Terwijl de kip gaar wordt in de pan kun je de paprika’s in blokjes snijden. Bak de paprika’s kort mee en voeg vervolgens de tomatenblokjes toe.. Plaats een deksel op de pan en laat 20 minuten gaar pruttelen op een medium laag vuurtje
Roerbak de bloemkoolrijst kort in een wokpan. Roer als laatste 3 eetlepels Griekse yoghurt door de curry en de kip tikka masala met bloemkoolrijst is klaar.
Zit je in fase 1 niet getreurd, je kan met kleine aanpassingen toch ontzettend genieten. Vervang de bloemkoolrijst voor PowerSlim pasta of rijst. Je neemt de aanbevolen hoeveelheid groenten van Fase 1 en de Griekse kwark vervang je voor magere kwark. Opgelost en lekker van genieten.
Beauty Smart in het Groene ❤️