Ingrediënten
-
400 gram bloemkoolrijst
-
100 gram chorizo, in plakjes
-
1 ui, in halve ringen
-
1 rode paprika, in blokjes
-
1 courgette, in blokjes
-
100 gram knoflook garnalen
-
3 eetlepel verse peterselie, fijn gesneden
-
Italiaanse kruiden (vers 1 takje oregano, rozemarijn, salie en tijm)
-
1 theelepel Paprika poeder
-
1 theelepel Kurkuma
Bereiding
-
Verhit de olijfolie in een wok en bak bak al omscheppend de Knoflook garnalen, tot de garnalen roze zijn. Zorg dat het kookvocht verwijdert is. Haal de garnalen van het vuur en leg ze apart.
-
Wok de ui en chorizo plakjes 2 minuten
-
Roerbak de courgette en paprika mee tot deze zacht beginnen te worden.
-
Meng vervolgens de bloemkoolrijst en de Knoflookgarnalen door het gerecht tot alles goed warm is en de bloemkoolrijst iets zachter is geworden. Voeg de kurkuma en paprika poeder toe aan de bloemkoolrijst. Bak de bloemkoolrijst niet te lang mee, anders verliest het teveel vocht. Voeg de overige kruiden ( peterselie en Italiaanse kruiden), vlak voor het serveren de peterselie.