Bereidingswijze:
Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit het uitje tot deze glazig is.
Voeg de peper en knoflook en bak nog even kort mee. Voeg de Ah Chinese roerbakmix
er aan toe circa 5 minuten. Voeg de bloemkoolrijst, lente ui, Kikkoman Sojasaus naar eigen smaak de zelfgemaakt nasikruiden toe en verwarm al roerend circa 1 minuut. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak een eitje. Serveer dit samen met de Bloemkool nasi.

Ingrediënten:
½ ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook
1 el olijfolie
150 gram bloemkoolrijst
100 gram Ah Chinese roerbakmix
1 ei
0.5 lente ui, in dunne ringen
0.5 Spaanse rode peper, in kleine ringetjes
1 el Kikkoman sojasaus
1 el olijfolie
0.5 el zelfgemaakte nasikruiden
toefje kiemgroenten
Ingrediënten nasikruiden:
0,5 tl cayennepeper
2 tl gemberpoeder
2 tl korianderpoeder (katoembar)
2 tl komijnpoeder (djinten)
1 tl kurkuma (geelwortel)
2 tl knoflookpoeder
2 tl laos (galanga)
Tip:
100 g bloemkool, fijn gemalen in de blender maar ik koop het zelf kant-en-klaar bij de supermarkt. Van 1 bloemkool kun je een flinke bak maken. De rauwe ‘rijst’ blijft een aantal dagen goed in de koelkast, dat is dus heel handig om een grote hoeveelheid te maken. Invriezen gaat ook prima.
Nasikruiden: Bewaar de kruiden in een potje voor een volgende keer.
Serveertip: Schep de rijst in het ronde schaaltje, goed aandrukken en net voor serveren omkeren. Dit kan natuurlijk ook met een kookring
satésaus: Heerlijke zelfgemaakte satésaus met natuurlijk PowerSlim pindakaas. Drie theelepels pindakaas, met een eetlepel water met een scheutje Kikkoman sojasaus en een mespuntje sambal. Even verwarmen en lekker genieten! En vergeet niet het toefje kiemgroenten, ontzettend gezond!
