Fase: 1
4 Personen
Ingrediënten
– 2 eieren
– 1 bloemkool kant en klare bloemkoolrijst( verkrijgbaar bv bij Albert Hein)
– 2 eetlepels olijfolie (om in te bakken)
– 3 lente-uien
– 2 theelepels ras el hanout
– 1 komkommer
– 1 groene paprika
– 1 tomaat
– 1 eetlepels appelazijn
– ½ theelepel Karamel-Zeezoutstroop van PowerSlim
– 3 eetlepels extra vergine olijfolie.
– 3 eetlepels bladpeterselie
– 2 eetlepels munt
– Peper en gejodeerd zout naar smaak
Bereidingswijze
Breng water aan de kook en kook de eieren in 10 minuten hard. Laat de eieren een paar seconden ‘’schrikken’’ onder de koude kraan, zodat je ze beter kan pellen. Pel de eieren vervolgens en halveer ze.
Snijd de bloemkool ondertussen in roosjes en maal in de blender of keukenmachine tot fijne korrels. Of neem een zak kant en klare bloemkool rijst. Snijd de lente-ui in ringetjes. Verhit de olie in een hapjespan of wok en fruit de lente-uitjes. Voeg hier de bloemkool rijst aan toe en bak 1 minuut al omscheppend mee. Roer de ras el hanout er doorheen en breng op smaak met peper en zout. Bak ongeveer nog 5 minuten al omscheppend door op laag vuur. Zet de (couscous) couscous opzij en laat afkoelen.
Snijd de komkommer in partjes. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en de tomaat en snijd in stukjes. Schep vervolgens de groenten door de bloemkool couscous. Snijd de munt en bladpeterselie fijn (houd een deel van de munt achter ter garnering). Voeg de kruiden toe aan het mengsel. Maak een dressing van de appelzijn, extra vergine olijfolie en Karamel-Zeezoutstroop van PowerSlim. Voeg dit ook toe aan de bloemkool couscous en schep even om.
Serveer op een bord en gebruik de achtergehouden munt en het gehalveerde ei ter garnering.
Eet smakelijk!