Wist je dat je met slechts een paar ingrediënten al de lekkerste muffins kunt klaar maken?
Een heerlijke traktatie!
(3 muffins is 1 portie)
-
2 pakjes PowerSlim Havermout
-
1,5 eetlepels kokosvet (of boter)
-
240 ml water of 240 ml melk (fase3)
-
2 eetlepels lijnzaad
-
1 ei
-
60 ml Karamelzeezout
-
Kaneel (lekker veel heerlijk)
Opties per muffin: (let wel op welke fase je begeeft)
-
3 schijfjes banaan
-
4 Bosbessen
-
3 amandelen
-
Koekkruiden
-
Theelepel Pindakaas en chocolade rasp
-
Kokosrasp
Verwarm de oven vast voor op 180 graden Celsius
Doe het vet, melk en karamelzeezout in een kom en meng dit goed. Indien het vet niet voldoende goed gemengd wordt, is dat niet erg. Eenmaal in de oven zal het toch wel smelten. Vervolgens doe je de PowerSlim Havermout erbij en roer dit erdoor. Voeg de lijnzaad en ei erbij. Waarna je loyaal kaneel toevoegt. Spray de bakblik in en snijd de banaan in plakjes zodat je deze op de bodem kunt neerleggen. Doe vervolgens het mengsel erover, ik heb de bovenkant nog een beetje besprenkelt met lijnzaad
Bak de havermout koekjes in 40 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven. Het is afhankelijk van je oven hoelang ze erin moeten blijven, dus houd het even in de gaten!
Je zult merken dat het wat “nattig” is als het de oven uit komt. Maar het komt goed! Laat het helemaal afkoelen leg het in de koeling, de volgende dag heb je heerlijk muffins voor ontbijt ! Als je tenminste zolang kan volhouden. Ik kon het al niet laten ?
Dit recept is een hele fijne basis voor havermout muffins, eentje waar je goed mee kunt variëren. Voeg bijvoorbeeld amandelen, fruit (blauwe bessen, appel, banaan) of stukjes chocola toe om je eigen variant te maken. Je hoeft het fruit niet in te duwen, ze zakken vanzelf in de oven.

