Ingrediënten
3/4 Aubergine
50 g Oude geitenkaasflakes
200 Bataat
3 g Verse bieslook (sprieten)
Halve stuks Rode paprika
halve el Olijfolie
Halve el Roomboter
naar smaak Extra vierge olijfolie
naar smaak Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bataat. Halveer de aubergine in de lengte en snijd vervolgens in plakken van 1/2 cm dik. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie, verse peper en zeezout.
Bestrooi de aubergines met de helft van de geitenkaas en bak 15 – 20 minuten in de oven, of totdat ze zacht zijn.
Schil de bataat en snijd in grove stukken. Kook de bataat 10 minuten, afgedekt, in de pan met ruim water. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de bieslook fijn en snijd de paprika in kleine blokjes.
Stamp met een aardappelstamper de bataat tot een grove puree. Meng de helft van de bieslook, de paprikablokjes en de roomboter erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de bataatpuree over de borden en serveer met de gegratineerde aubergine. Garneer met de overige bieslook en de overige geitenkaas. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.
